KOZALAK TATLISI
MALZEMELER:
- 3 Adet karamelli çikolata
- 3 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
- 3 yemek kaşığı bal
- 1 su bardağı fındık içi
- 300 gr mısır gevreği
Üzeri için:
- İnce çekilmiş ceviz içi
YAPILIŞI:
- Bir tavaya tereyağı ve çikolataları alalım kısık ateşte eritelim.
- Tereyağı ve çikolatanın eriyip birbirine karışması yeterli olacaktır.
- Karıştıktan sonra tavaya cevizleri dökelim ve üzerlerine bal gezdirelim.
- Karışım ocaktan alındıktan sonra içerisine mısır gevreğini ekleyelim.
- Bütün malzemeler iyice birbiriyle harmanlanıncaya kadar karıştıralım.
- İsterseniz elle yuvarlayarak şekil verebilirsiniz yada limon sıkacağının üst kısmının arka boşluğuna doldurduktan sonra servis tabağına ters çevirerek tatlıyı servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN J J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder