Takipte Kalın :)

28 Haziran 2018 Perşembe

KOZALAK TATLISI







KOZALAK TATLISI



MALZEMELER:
  • 3 Adet karamelli çikolata
  • 3 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1 su bardağı fındık içi
  • 300 gr mısır gevreği


Üzeri için:
  • İnce çekilmiş ceviz içi


YAPILIŞI:
  1. Bir tavaya tereyağı ve çikolataları alalım kısık ateşte eritelim.
  2. Tereyağı ve çikolatanın eriyip birbirine karışması yeterli olacaktır.
  3. Karıştıktan sonra tavaya cevizleri dökelim ve üzerlerine bal gezdirelim.
  4. Karışım ocaktan alındıktan sonra içerisine mısır gevreğini ekleyelim.
  5. Bütün malzemeler iyice birbiriyle harmanlanıncaya kadar karıştıralım.
  6. İsterseniz elle yuvarlayarak şekil verebilirsiniz yada limon sıkacağının üst kısmının arka boşluğuna doldurduktan sonra servis tabağına ters çevirerek tatlıyı servis edebilirsiniz.





AFİYET OLSUN J J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder