Takipte Kalın :)

22 Haziran 2018 Cuma

HAŞHAŞLI MERCİMEKLİ BÖREK




HAŞHAŞLI MERCİMEKLİ BÖREK

Malzemeler;
4 adet yufka
Bir su bardağı haşhaş ezmesi
Yaklaşık bir su bardağı sıvıyağ
Üstüne sürmek için yumurta

Mercimekli iç;

  1. 1 su bardağı yeşil mecimeği haşlayalım
  2. 1 orta boy kuru soğanı kavuralım
  3. Haşlayıp süzdüğümüz mercimeğe soğanı karıştıralım
  4. Karabiber,kimyon ve tuz ekleyelim
  5. Kıyılmış maydanozda ilave edelim






6. Haşhaşı sıvıyağ ile sürülebilir kıvama getirelim
7. İlk yufkayı serip haşhaşlı yağdan sürelim
8. İkinci yufkayı da üstüne serelim ilk yufkaya sürdüğümüzden daha az haşhaşlı yağdan sürelim
9. İki kat olan yufkamızı 12 parçaya keselim
10. Her parçaya mercimekli içten koyup çok sıkı olmayan sigara böreği gibi saralım
11.Diğer iki yufkaya da aynı işlemi uygulayalım
12.Börekler mutlaka birkaç saat dondurucu da bekletelim ve buzlu buzlu üstüne yumurta sürüp 200 derece fırında pişirelim.
13. Kıyır kıyır el açması gibi börek oluyor,deneyin görün diyorum.




Afiyet Olsun :))



Nazmiye UNLU'ya tarifi için teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder