Takipte Kalın :)

23 Haziran 2018 Cumartesi

BEYTİ SARMA






BEYTİ

Malzemeler:

Yarım kilo kıyma
1 büyük soğan
1 çay bardağı irmik
Yarım çay bardağı yağ 
Yarım demek maydonoz
İsteğe göre baharat 
Tuz 

İç sosu için:
Bir su bardağı süt
Bir çay bardağı yağ
Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri için:
Bir kase sarımsaklı yoğurt 
Salçalı sos

Yapılışı:

  1. Soğanı ve maydonozu ince doğruyoruz kıymayı bir kaba alıp soğanı maydonozu bahatlarını tuzunu yarım çay bardağı yağı ve irmiği ilave edip iyice yoğuruyoruz. 
  2. Yarım saat buzdolabında kıymayı dinlediriyoruz. 
  3. Sütü yağı tuzu bir kaba alıp karışyırıyoruz. 
  4. Dinlendirdiğimiz  kıymayı adana şeklinde uzun uzun tepsiye koyup fırında pişiriyoruz.
  5.  Pişen köfteler soğduktan sonra yufkaları ortadan ikiye bölüp hazırladığımız sütlü sosu yarım yufkaya sürüp kıymaları dizip sarıyoruz.
  6.  Bu şekilde kıyma bitene kadar devam ediyoruz.
  7.  Sarma işlemi  bittikten sonra yufkaları jülyen şeklinde kesip tepsiye diziyoruz.
  8.  Yufkalar pembeleşene kadar fırında kızartıyoruz. 
  9. Servis tabağına alıp yoğurdu ve salçayı üzerine gezdirerek servis ediyoruz.


AFİYET OLSUN :) 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder