BEYTİ
Malzemeler:
Yarım kilo kıyma
1 büyük soğan
1 çay bardağı irmik
Yarım çay bardağı yağ
Yarım demek maydonoz
İsteğe göre baharat
Tuz
İç sosu için:
Bir su bardağı süt
Bir çay bardağı yağ
Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri için:
Bir kase sarımsaklı yoğurt
Salçalı sos
Yapılışı:
- Soğanı ve maydonozu ince doğruyoruz kıymayı bir kaba alıp soğanı maydonozu bahatlarını tuzunu yarım çay bardağı yağı ve irmiği ilave edip iyice yoğuruyoruz.
- Yarım saat buzdolabında kıymayı dinlediriyoruz.
- Sütü yağı tuzu bir kaba alıp karışyırıyoruz.
- Dinlendirdiğimiz kıymayı adana şeklinde uzun uzun tepsiye koyup fırında pişiriyoruz.
- Pişen köfteler soğduktan sonra yufkaları ortadan ikiye bölüp hazırladığımız sütlü sosu yarım yufkaya sürüp kıymaları dizip sarıyoruz.
- Bu şekilde kıyma bitene kadar devam ediyoruz.
- Sarma işlemi bittikten sonra yufkaları jülyen şeklinde kesip tepsiye diziyoruz.
- Yufkalar pembeleşene kadar fırında kızartıyoruz.
- Servis tabağına alıp yoğurdu ve salçayı üzerine gezdirerek servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder