ÇİLEKLİ CHEESCAKE
MALZEMELER:
- 1 paket yulaflı bisküvi
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket labne (300 gr)
- 1 paket vanilya
Sosu için:
- Yarım kg çilek
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım limon suyu
YAPILIŞI:
- Bisküvileri toz haline gelene kadar rondodan geçirelim.
- Eritilmiş tereyağı bisküvilerin içine ilave edelim.
- Tereyağlı bisküviyi kelepçeli kek kalıbına yayalım ve ezelim.
- Buzlukta yarım saat bekletelim.
- Bisküviler buzlukta beklerken keki hazırlayalım.
- Labne peynirini ve pudra şekerini karıştırma kabına alalım.
- Ardından yoğurdu ilave edelim ve karıştırmaya devam edelim.
- Yaklaşık 5 dakika sonra teker teker yumurtaları 2er dakika ara ile ilave edelim.
- Yumurta köpürdükten sonra malzemeyi kenara alalım.
- Buzluktan çıkardığımız bisküvinin üzerine karışımı dökelim.
- 170’C fanlı fırında 50 dakika pişirelim.
- Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakalım.
- Soğuyan kekin üzerini streçle kapatıp buzdolabında 8 saat bekletelim.
- Çilekli sosu hazırlayalım.
- Bir tencereye temizleyip yıkadığımız çileği alalım.
- Üzerine şekeri alalım ve 10 dakika bu şekilde pişirelim.
- Limon suyunu ilave edelim.
- Ardından nişastayı 3 yemek kaşığı su ile sulandıralım.
- Çileklere ilave edelim.
- Bu şekilde 5 dakika daha pişirelim ve soğumaya bırakalım.
- Beklettiğimiz kekin üzerine sosu dökelim.
- Cheescake’i süsleyelim ve servis edelim.
AFİYET OLSUN JJ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder