Takipte Kalın :)

22 Haziran 2018 Cuma

PORTAKALLI FINDIKZADE




PORTAKALLI FINDIKZADE

Malzemeler:
-4 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı iri çekilmiş fındık
-1 su bardağı hindistancevizi
-1 su bardağı galeta unu
-1 su bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı portakal suyu
-1 adet portakal kabuğu rendesi
-1 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin:
-1,5 su bardağı toz şeker
-2 su bardağı su
-1 dilim portakal

Kreması İçin:
-2 poşet toz şanti
-1,5 su bardağı soğuk süt
-1 çay bardağı hindistancevizi

Hazırlanışı: Şerbet için tencereye şeker, su ve portakal dilimini koyup 5 dk kaynatıp soğumaya bırakın.
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıp kalan malzemeleri ekleyip karıştırın.
(normal kek kıvamından daha katı kıvamda olacak)
Hazırladığınız harcı yağlanmış kare borcama döküp 150 derecelik fırında pişirin.
İlk sıcağı çıkan kekin üzerine soğuk şerbeti döküp soğumaya bırakın.
Üzeri için toz şanti ve sütü çırpıp hindistancevizini ekleyip karıştırın ve tatlının üzerine sürüp buzdolabında 2-3 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapın.



Afiyet Olsun :)




Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder