LİMONLU TARÇINLI KEK
MALZEMELER:
- 3 Yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 limonun kabuğu
- 1 çay kaşığı tarçın
- Aldığı kadar un
YAPILIŞI:
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
- Sıvı yağ, süt, yoğurdu içine katalım ve çırpmaya devam edelim.
- Kabartma tozunu, vanilyayı ve unu eleyerek yavaş yavaş katalım.
- Hamurumuz çok katı bir kıvamda olmasın.
- Limon kabuğunu, suyunu ve tarçını da katalım karıştırmaya devam edelim.
- Kek karışımını yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökelim.
- 180'c önceden ısıtılmış fırında içi ve dışı pişene kadar pişirelim.( Fırınınızın pişirme süresine göre ayarlayabilirsiniz.)
- Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN 😊😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder