BİSKÜVİLİ KABAK TATLISI
MALZEMELER:
- 2 kg bal kabağı
- 1 paket bisküvi
- 2 su bardağı toz şeker
Muhallebi :
- 1 litre süt
- 5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım paket margarin
- 1 paket vanilya
Üzeri için:
- 1 su bardağı ceviz içi
YAPILIŞI:
- Kabakları doğrayalım üzerine 2 su bardağı şeker ekleyelim ve şeker eriyene kadar bekleyelim ve pişirelim.
- Pişen kabakları püre haline gelene kadar ezelim.
- Muhallebiyi hazırlayalım.
- Bütün malzemeleri bir tencereye alalım ve kaynayıncaya kadar karıştıralım.
- Borcama sırasıyla önce kabağı sonra ufaladığımız bisküviyi ve en son muhallebiyi dökelim.
- Dövülmüş cevizle süsleyelim.
AFİYET OLSUN J J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder