Takipte Kalın :)

22 Haziran 2018 Cuma

ALİNAZİK





ALİNAZİK

Malzemeler:
4 adet patlıcan
1 su bardağı süzme yoğurt
1/2 su bardağı tava yoğurdu
400 gr dana yada kuzu kuşbaşı (minik minik doğranmış)
tereyağ
salça sos
tuz
sarımsak

Yapılışı;

  1. patlıcanları ocakta güzelce patlattım, kabuklarını soydum. 
  2. Yoğurt ve sarımsak ile birlikte blenderdan geçirdim. 
  3. Bu arada minik doğranmış etlerimi önce kendi suyunu tamamen bırakıp çekene kadar kavurdum sonrada 1 kaşık tereyağ ekleyerek kavurmaya devam ettim. 
  4. Tuz ve karabiber ekleyip altını kapattım. 
  5. Tabağıma önce  patlıcanlı yoğurttan sonra etten koyup üzerine salça sos gezdirin servise hazır. 
AFİYET OLSUN :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder