ALİNAZİK
Malzemeler:
4 adet patlıcan
1 su bardağı süzme yoğurt
1/2 su bardağı tava yoğurdu
400 gr dana yada kuzu kuşbaşı (minik minik doğranmış)
tereyağ
salça sos
tuz
sarımsak
Yapılışı;
- patlıcanları ocakta güzelce patlattım, kabuklarını soydum.
- Yoğurt ve sarımsak ile birlikte blenderdan geçirdim.
- Bu arada minik doğranmış etlerimi önce kendi suyunu tamamen bırakıp çekene kadar kavurdum sonrada 1 kaşık tereyağ ekleyerek kavurmaya devam ettim.
- Tuz ve karabiber ekleyip altını kapattım.
- Tabağıma önce patlıcanlı yoğurttan sonra etten koyup üzerine salça sos gezdirin servise hazır.
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder