Takipte Kalın :)

23 Haziran 2018 Cumartesi

PATATESLİ HINGEL ( MANTI)




PATATESLİ HINGEL (MANTI)

MALZEMELER

Hamuru için:

3 su bardağı un 
1 tatlı kaşığı tuz
sert kıvamda olacak şekilde su ilavesi


İç harcı :
3 orta boy patates
tuz
pulbiber

Sosu için;

1 kase yoğurt
3-4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağ (isteğe göre azaltılabilir)
Kırmızı biber

Yapılışı:

1) Patatesleri soyarak haşlayalım.
2) Yoğurma kabına un ve tuzu koyup karıştıralım.
3) Suyu yavaş yavaş ekleyelim ve sert bir hamur elde edelim.
4) Hamurun üzerini örterek dinlenmeye bırakalım.
5) Haşlanan patatesi ezip baharatları ekleyelim.
6) Dinlenmiş hamuru ikiye bölerek merdane ile açalım.
7) Açtığımız hamuru çay bardağı yardımı ile yuvarlak yuvarlak keselim.
8) Kestiğimiz hamurdan alıp içine patatesli harcımızdan koyalım.
9) Uçlarını birleştirip kaynayan suyun içine atalım.
10) Yaklaşık yarım saat hamurlarımızı ara ara karıştırarak pişirelim.
11) Onlar pişerken sosumuzu hazırlayalım.
12) Yoğurt'un içine ezdiğimiz sarımsakları ekleyelim.
13) Süzdüğümüz hıngelleri servis tabağına alalım.
14) Üzerine sarımsaklı yoğurt'u ve Erittiğimiz tereyağını dökelim..


Afiyet Olsun :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder