Takipte Kalın :)

23 Haziran 2018 Cumartesi

MAGNOLİA PUDİNGLİ RULO PASTA












MAGNOLİA PUDİNGLİ RULO PASTA 


MALZEMELER: 

Keki için:


3 yumurta

1 su bardagından 1 parmak eksik toz seker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 cay kasığı kabartma tozu 
2 yemek kaşığı sıvı yag 
2 yemek kaşığı kakao

Pudingi için: 


5 su bardağı süt

4 yemek kasıgı seker
4 yemek kasıgı un 
100 gr ( yarım paket) süt kreması
1 paket vanılya 

YAPILISI:


  1. Öncelikle kekimizi yapalım.
  2. Yumurta ve sekeri köpük kıvamına gelene kadar mikserle karıstıralım.
  3. Sıvı yag, un, kabartma tozu, vanilya, kakaoyu  karısımın içine katalım ve karıştıralım. 
  4. Yağlı kâğıt serdiğimiz tepsimize dökelim.
  5. 170’C de yaklaşık 10-15 dakika pişirelim.
  6. Kekimiz pişerken pudingimizi hazırlayalım.
  7. Vanilya hariç bütün malzemeleri derin bir tencereye dökelim ve kaynayana kadar karıştıralım.
  8. Kaynamaya başlayınca vanilyayı döküp vanilyayı katalım ve ocağın altını kapatalım.
  9. Dilerseniz bir yemek kaşığı tuzsuz tereyağı katabilirsiniz.
  10. Kekin piştiğini kürdan yardımı ile kontrol edebilirsiniz.
  11. Keki fırından çıkardıktan sonra yağlı kâğıttan çıkarmadan temiz bir beze rulo şeklinde saralım ve soğumaya bırakalım.
  12. Kekin bölünmemesi için fırından çıkar çıkmaz sarmanızı tavsiye ederim.
  13. Kek soğuduktan sonra yavaş yavaş açalım.
  14. Soğuduktan sonra sarılması kolay olsun diye ilk sıcağında sarılıyor. 
  15. Keki açtıktan sonra üzerine pudingimizi dökelim.
  16. Pudingi eşit bi şekilde yayın aksi halde kekte dağılmaya neden olabilir.
  17. Daha sonra yağlı kağıttan çıkararak yavaş yavaş keki rulo şeklinde saralım.
  18. Buzdolabında en az 2 saat bekletelim.
  19. 1 gün bekleyince kekinde pudinginde tadı daha güzel oluyor.


AFİYET OLSUN :) 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder