MAGNOLİA PUDİNGLİ RULO PASTA
MALZEMELER:
Keki için:
• 3 yumurta
• 1 su bardagından 1 parmak eksik toz seker
• 1 su bardağı un
• 1 paket vanilya
• 1 cay kasığı kabartma tozu
• 2 yemek kaşığı sıvı yag
• 2 yemek kaşığı kakao
Pudingi için:
• 5 su bardağı süt
• 4 yemek kasıgı seker
• 4 yemek kasıgı un
• 100 gr ( yarım paket) süt kreması
• 1 paket vanılya
YAPILISI:
- Öncelikle kekimizi yapalım.
- Yumurta ve sekeri köpük kıvamına gelene kadar mikserle karıstıralım.
- Sıvı yag, un, kabartma tozu, vanilya, kakaoyu karısımın içine katalım ve karıştıralım.
- Yağlı kâğıt serdiğimiz tepsimize dökelim.
- 170’C de yaklaşık 10-15 dakika pişirelim.
- Kekimiz pişerken pudingimizi hazırlayalım.
- Vanilya hariç bütün malzemeleri derin bir tencereye dökelim ve kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca vanilyayı döküp vanilyayı katalım ve ocağın altını kapatalım.
- Dilerseniz bir yemek kaşığı tuzsuz tereyağı katabilirsiniz.
- Kekin piştiğini kürdan yardımı ile kontrol edebilirsiniz.
- Keki fırından çıkardıktan sonra yağlı kâğıttan çıkarmadan temiz bir beze rulo şeklinde saralım ve soğumaya bırakalım.
- Kekin bölünmemesi için fırından çıkar çıkmaz sarmanızı tavsiye ederim.
- Kek soğuduktan sonra yavaş yavaş açalım.
- Soğuduktan sonra sarılması kolay olsun diye ilk sıcağında sarılıyor.
- Keki açtıktan sonra üzerine pudingimizi dökelim.
- Pudingi eşit bi şekilde yayın aksi halde kekte dağılmaya neden olabilir.
- Daha sonra yağlı kağıttan çıkararak yavaş yavaş keki rulo şeklinde saralım.
- Buzdolabında en az 2 saat bekletelim.
- 1 gün bekleyince kekinde pudinginde tadı daha güzel oluyor.
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder