Takipte Kalın :)

27 Haziran 2018 Çarşamba

FIRINDA PATATES YATAĞINDA PALAMUT



FIRINDA PATATES YATAĞINDA PALAMUT



MALZEMELER:
  • 2 adet palamut
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • Defne yaprağı
  • Zeytin yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım limon suyu



YAPILIŞI:

  1. Temizlediğimiz palamutları zeytinyağı, tuz , limon suyu ve karabiber ile marine edip bir köşeye alalım.
  2. En az yarım saat beklemesi daha iyi olacaktır, daha lezzetli.
  3. Fırın tepsisinin en altına yuvarlak yuvarlak doğradığımız soğanları dizelim.
  4. Soyduğumuz patatesleri yıkayıp yuvarlak şekillerde doğrayalım.
  5. Soğanların üzerine dizelim.
  6. Sosladığımız palamutların üzerine kesikler atarak defne yaprağını aralarına koyalım.
  7. Ve tepsiye alalım.
  8. Üzerlerine kırmızı biberleri koyalım.
  9. Dilerseniz domates koyabilirsiniz.
  10. Baharatlarını da ekleyerek önceden ısıtılmış 180’C fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirelim.
  11. Pişirme süresini fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz.








AFİYET OLSUN J J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder