
FINDIKLI ÇÖREK
MALZEMELER :
- 1,5 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket (42gr) yaş maya veya 2 yemek kaşığı toz maya
- 4 su bardağı un (ben 5,5 un koydum)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 8 yemek kaşığı margarin/tereyağı (125gr, 1 stick), küçük parçalara kesilmiş
- 3 yemek kaşığı margarin/tereyağı, erimiş
- 2 veya 3 yumurtanın sarısı(ben 2 sarı kullandım)
- 1 su bardağına yakın fındık ve ceviz (blenderda iyice kıyılmış)
- Üzerleri için 1 yumurtanın sarısı+1 yemek kaşığı su
YAPILIŞI:
- Sütü ılıtın.
- İçine 2 yemek kaşığı şekeri koyun.
- Ardından mayayı ilave edip hepsinin erimesini sağlayın. (toz maya ise 10 dakika kadar bekleyin.)
- Un, 2 yemek kaşığı şeker, tuz ve yağ parçalarını mikserle karıştırın.
- Mayayı ve 2 yumurtanın sarısını ilave edip bir süre daha karıştırın.
- Hamuru yağlanmış bir kaba alın.
- Üzerini kapatıp oda sıcaklığında 1,5-2 saat veya buzdolabında 4 saat-bir gece bekletin.
- Hamuru hafif unlanmış bir yerde 38x45cm boyutlarında bir dikdörtgen elde edecek şekilde açın.
- Açtığınız hamurun üzerine fırçayla erimiş yağı sürün.
- Fındık ve ceviz parçalarını dökün.
- Hamuru enlemesine ikiye katlayın.
- 25x45cm olacak şekilde tekrar açın.
- Hamurdan 25 cm uzunluğunda 1 cm genişliğinde parçalar kesin. bu parçaların her iki yanından tutarak çevirin.
- Ben bu aşamada da düğüm yapmak yerine açma gibi sarmal bir şekil verdim.
- Hatta sonradan aklıma arasına erimiş yağ dökmek yerine tahin dökebilirdim diye geldi bir dahakine kesin tahinli yapacağım.
AFİYET OLSUN
Hayatın tatlarına tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder