Malzemeler:
Hamuru icin:
1 su bardagi sut
1/4 su bardagi sivi yag
1 yemek kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi instant maya
1 yumurta
2 su bardagi un
Ici icin
1 buyuk buy sogan,seritler halinde dogranmis
7-8 tane mantar,ince dogranmis
1 kucuk bag ispanak ,iri dogranmis
2-3 yemek kasigi siviyag
1 kucuk domates
yarim su bardagi kadar rendelenmis kasar
tuz
Yapilisi;
Hamuru icin once sivilardan baslayarak enson ununu ilave ederek yumusak bir hamur elde edin.
Yaklasik yarim saat mayalansin.sonra tepsinize ortasi kenarlardan ince olacak sekilde yayin zemine catalla minik delikler acin,uzerine strec ortup mayalanmaya birakin.(15-20 dk kadar)
Bir tanaya sivi yagi alin sogan ,mantar, ispanagi bu siralamada ekleyerek soteleyin.
Tuzunu ilave edin
Sonra harci hamurun ustune yayin.
Domatesle susleyin,firinda hamur kizarana kadar
pisirin
Firindan cikinca kasarini ilave edin.
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder