Malzemeler:
*250 gram tereyağı (ben yarım tereyağı yarım margarin kullandım)
*Minik paket dolmalık çam fıstığı
*2 su bardağı irmik
*2 su bardağı süt
*2 su bardağı su
*2 su bardağı şeker
Yapılışı:
1)Öncelikle şeker,süt ve suyu derince bir kaba koyup şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
2)Margarini ve fıstıkları bir tencereye alıp fıstıklar sararmaya başlayana kadar kavuruyoruz.
3)İrmiği de ekleyerek irmikler pembeleşene kadar kavuruyoruz.Ben tereyağı kavurma işlemi bitmeden beş dakika kadar önce koydum.Çünkü tereyağı uzun süre ateşte kalınca yanabiliyor.
4)İrmik pembeleştiğinde süt,su ve şeker karışımını kavrulan irmiğe ekliyoruz ve ocağın altını kısıyoruz.
5)Dibi yapışmasın diye ara ara karıştırarak irmiğin suyunu çekmesini bekliyoruz.
6)10-15 dakika demlendiriyoruz.
7)Dondurmayla servis için bir kasenin dibine ve yanlarına helvamızı kaşığın tersiyle bastırarak yerleştiriyoruz.Ortadaki boşluğa dondurma koyuyoruz.Dondurmanın üstünü tekrar irmikle kapatıyoruz.Servis tabağımıza kaseyi ters çevirerek koyuyoruz.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder