Takipte Kalın :)

19 Haziran 2018 Salı

ISPANAKLI TAHİNLİ BÖREK




ISPANAKLI TAHİNLİ BÖREK



Malzemeler:



3 yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
5 kaşık tahin
1 çay bardağı su



İç harcı için;



Yarım kilo ıspanak
2 kaşık sıvıyağ
2 kaşık tahin
1 kuru soğan
Karabiber
Pul biber
Tuz
Üzerine yumurta sarısı



Yapılışı;

Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz.
Ispanaklar güzelce ayıklanır, yıkanır ve suyu sızdırılır.
Ardından kuru soğanlar yemeklik doğranıp yağda kavrulur.
 Üzerine  ıspanak eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilir.
 En son baharatlar ve tahin eklenip soğuması için bir kenara bırakılır.
 Sıra geldi yufkalara sürülecek harca, Tahin, Sıvıyağ ve su karıştırılır.
İlk yufkayı masanızın üzerine serin ve sıvı harçtan üzerine döküp her yerine eşit dağıtın.
Yufkanın uçlarını içe doğru kapatıp dikdörtgen bir şekil elde edin.
 Ispanaklı harcın üçte birini üzerine dağıtın ve rulo şeklinde sarın.
 Dilediğiniz büyüklükte kesin.  
Diğer iki yufkaya da aynı işlemi yaptıktan sonra kalan harcı üzerine fırça ile sürün.
Üzerini yumurta sarısı sürün.
 200 derece fırında güzelce pişirin.










Afiyet Olsun... :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder