MALZEMELER
1 bag karalahana yapragi
250 gr yagli kiyma
1 su bardagi pirinc
1 kuru sogan
1 domates
1 tutam dereotu
1 yemek kasigi biber salcasi
yarim cay bardagi zeytin yagi
tuz ,karabiber (cok az)
YAPILISI
- Tencerede suyu kaynatin,yikadiginiz yaparaklari 5 dk haslayin.
- Suzup alin sogusun.
- Baska bir kaseye kiymayi,pirinci(yikanmis suzulmus)
- sivi yagi, yemeklik dogranmis soganlari,kucuk dogranmis domatesi,kiyilmis dere otunu, salcayi ve baharatlari koyup karistirin
- Avuc ici buyuklugundeki yapraklara icten koyup sarin.(yapraklar buyuk ise ikiye kesebilirsiniz)
- Tencereye dizip uzerini basacak kadar sicak Su ilave edip 25-30 dk orta ateste pisirin.
- Biraz sogutup oyle servis yapin...
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder