KÖFTELİ MAKARNA
MALZEMELER
1 paket makarna(herhangi bir cesit)
1 yemek kasigi tereyag
Yarim kilo kiyma
1 kucuk sogan(ince kiyilmis)
1 tutam maydanoz(kiyilmis)
1 yumurta
2 yemek kasigi ogutulmus ekmek ici
tuz,pul biber
2 yemek kasigi sivi yag
1 kasik domates salcasi
YAPILISI
- 5 lt kaynatilmis suda makarnayi haslayin
- Kiyma sogan, yumurta,ekmek ici,maydanoz, tuz , ve pul biberi iyice karistirin
- Kucuk toplar seklinde yuvarlayin.
- Tavaya kofteleri ve sivi yagi alin
- orta ateste her yeri pisene kadar cevirerek kizartin.
- Koftelere salcayi ve haslanan makarnanin suyundan 1 su bardagi kadar ilave edip bir sure daha kisik ateste pisirin.
- Haslanan makarnayi suzup tereyagini ilave edin, karistirin
- . Uzerine koftelerden ilave ederek servis yapin.
- (Kofteli sosu makarnaya tamamen karistirmadan servis yapacaksaniz,makarnalar yapismasin diye tereyagi ile onceden soslamanizi tavsiye ederim.)
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder