Takipte Kalın :)

10 Haziran 2018 Pazar

KÖFTELİ MAKARNA





KÖFTELİ MAKARNA

MALZEMELER

1 paket makarna(herhangi bir cesit)
1 yemek kasigi tereyag
Yarim kilo kiyma
1 kucuk sogan(ince kiyilmis)
1 tutam maydanoz(kiyilmis)
1 yumurta
2 yemek kasigi ogutulmus ekmek ici
tuz,pul biber
2 yemek kasigi sivi yag
1 kasik domates salcasi

YAPILISI


  1. 5 lt kaynatilmis suda makarnayi haslayin
  2. Kiyma sogan, yumurta,ekmek ici,maydanoz, tuz , ve pul biberi iyice karistirin
  3. Kucuk toplar seklinde yuvarlayin.
  4.  Tavaya kofteleri ve sivi yagi alin 
  5. orta ateste her yeri pisene kadar cevirerek kizartin.
  6. Koftelere salcayi ve haslanan makarnanin suyundan 1 su bardagi kadar ilave edip bir sure daha kisik ateste pisirin.
  7. Haslanan makarnayi suzup tereyagini ilave edin, karistirin
  8. . Uzerine koftelerden ilave ederek servis yapin.
  9. (Kofteli sosu makarnaya tamamen karistirmadan servis yapacaksaniz,makarnalar yapismasin diye tereyagi ile onceden soslamanizi tavsiye ederim.)


AFİYET OLSUN :) 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder