AĞLAYAN KEK
Malzemeler;
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı süt (ilk aşama için)
1 paket kakao -100 gr ( yoğun kakao tadından hoşlanmayanlar, kakaoyu azaltarak kullanabilirler. Yada şeker miktarını artırabilirler.)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı süt (ikinci aşama için)
Kreması;
1 paket kremşanti
1 su bardagı soğuk süt
Sosu için;
2 çay bardağı süt
çay bardağının 3/4 ü kadar tozşeker
1 tatlı kaşığı nişaşta
1,5 çorba kaşıgı kakao
200 gr çikolata
HAZIRLANIŞI
1. Yumurta ve şekerimizi mikser ile çırpalım. Sütümüzü (4 yemek kaşıgı süt) de ilave edip bir kere daha çırpalım.
2. Üzerine un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım.
3. Dikdörtgen bir borcama ( Büyük dikdörtgen borcam kullanmayın. Midi fırına sığabilecek büyüklükte olandan kullanın ya da kare borcam kullanın ) karışımımızı döküp 180 derece fırında kekimizi pişirelim. Kekimiz piştikten sonra biraz soğumaya bırakalım.
4. Kekimiz ılındıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sütümüzü dökelim.
5. Kremşanti ile 1 su bardağı sütümüzüde çırpıp kekimizin üzerine güzelce yayalım.
6. Buzdolabında en az 3-4 saat bekletelim.
7. Bu arada sos için süt ile şekeri birlikte kaynatalım.
8. Küçük bir kapta nişaşta ile kakaoyu az su ile eritelim.
9. Kaynamış sütün içerisine döküp karıştıralım.
10. Üzerine çikolatayı küçük küçük kırıp ilave edelim.
11. Tüm malzemeyi iyice karıştırarak çikolataların erimesini saglayalım. Piştikten sonra soğutalım.
12. Servis yaparken pastamızı kare kare kesip üzerine sos döküp sunalım.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder