Takipte Kalın :)

20 Haziran 2018 Çarşamba

BULGURLU LAHANA SARMASI





BULGURLU LAHANA SARMASI



Malzemeler:

-1 orta boy lahana
-3 su bardağı bulgur
-3 adet orta boy kuru soğan
-4-5 diş sarımsak
-2 çorba kaşığı biber salçası
-2 çorba kaşığı nar ekşisi
-1 adet limon suyu
-tuz, karabiber, pul biber, kuru nane, reyhan
-zeytin yağı (1 su bardağı kadar)
-1 su bardağı sıcak su

Üzeri İçin:

-zeytin yağı
-su
-tuz

Hazırlanışı:
Lahanayı alt kısmından keserek yapraklarını çıkartın.
Derin bir tencereye su koyup kaynatın birazda tuz ekleyin...
Kaynayan suya lahanaları atıp biraz haşlayın bütün lahanalar bitene kadar bu işlemi yapıp soğumaya bırakın.
Soğan ve sarımsakları İnce, ince doğrayıp zeytin yağında pembeleşene kadar kavurup salça, nar ekşisi, limon suyu, tuz, kara biber ve pul biberi ekleyip 5 dk daha kavurup bulguru ekleyip sıcak suyu ilave edin ve kısık ateşte bulgur suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alıp kuru nane ve reyhanı ekleyip karıştırıp soğumaya bırakın.
Haşladığınız lahana yapraklarının kenarına hazırladığınız harçtan koyup kenarlarını içine kıvırıp rulo şeklinde sarın.
Artan kalın lahana kenarlarını düdüklü tencerenin tabanına yerleştirip sardığınız lahanaları yan yana yatık şekilde düdüklü tencereye dizip üzerlerine zeytin yağı gezdirip üzerini geçmeyecek  kadar su ekleyip tuzunu ilave edin.
Lahanaların üzerine küçük bir tabak yerleştirin (lahanalar açılmasın diye) altı kısık şekilde 15-20 dk pişirip biraz dinlendikten sonra düdüklü tencereden çıkartıp sıcak olarak servis yapın.




Afiyet Olsun:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder