Takipte Kalın :)

11 Haziran 2018 Pazartesi

ET DÖNER




ET DÖNER

Malzemeler:

-1 kg dana antrikot
-1 adet kuru soğan
-2 çorba kaşığı yoğurt
-tuz, kara biber, kekik, toz biber
-1/2 çay bardağı zeytinyağı
-1 çorba kaşığı tereyağı

Servis İçin:
-pide veya lavaş
-domates
-soğan

Hazırlanışı:
Dana antrikotu ince olacak şekilde doğrayın.
Soğanı rendeleyin.
Derin kase içerisine yoğurt rendelenmiş soğan, zeytin yağı ve tuz hariç diğer baharatları ekleyip çırpıp etleri sosa ekleyip karıştırıp buz dolabında bir gece bekletin.
Dinlenen etleri tavaya koyup ağzı kapalı şekilde kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip tereyağı ve tuzunu ekleyip harlı ateşte 2-3 dk kavurup ocaktan alıp arzu ettiğiniz gibi servis yapın.

Afiyet Olsun :) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder