Takipte Kalın :)

8 Haziran 2018 Cuma

FIRINDA GARNİTÜRLÜ TAVUK



FIRINDA GARNİTÜRLÜ TAVUK

Malzemeler:

*750 gram kuşbaşı tavuk göğüs (kalça ve göğüs karışık kullanabilirsiniz)
*1 adet küçük boy soğan
*2 diş sarımsak
*1 adet kırmızı biber
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 çorba kaşığı teremyağ
*1 büyük boy çay bardağı bezelye
*1 adet orta boy havuç
*1 adet büyük boy patates
*Tuz,karabiber,pul biber

Beşamel sos için:
*1 paket hazır beşamel sos
*3 su bardağı süt
*Biraz tuz

Üzeri için:
*Yeteri kadar kaşar rendesi

*Patatesi kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:

1)Derin bir tencereye yağı koyup eritiyoruz.Tavuk etlerini koyuyoruz.Suyunu salıp tekrar çekene kadar soteliyoruz.
2)Soğanı yemeklik doğrayıp ilave ediyoruz ve bir iki çeviriyoruz.Küçük küpler halinde doğradığımız kırmızı biberi koyuyoruz.Minicik doğradığımız sarımsakları da ekledikten sonra iki üç dakika kadar beraber pişiriyoruz
3)Tavuklar kızardıktan sonra salça,tuz ve baharatları ilave ediyoruz.1 çay bardağı sıcak su koyup biraz kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz.Fırın kabına boşaltıyoruz.

4)Bu sırada bezelyeyi haşlıyoruz.(konserve bezelye kullanacaksanız haşlamaya gerek yok)
5)Havucu küp küp doğrayıp 2 yemek kaşığı sıvı yağda soteliyoruz.
6)Patatesi küp küp doğrayıp sıvı yağda kızartıyoruz ve havlu kağıt koyduğumuz tabağa alıyoruz.
7)Tavuk etlerinin üzerine sırasıyla bezelyeyi ,havucu ve patatesi serpiştiriyoruz.
8)Beşamel sosu derin bir tencereye koyuyoruz ve üzerine 3 su bardağı sütü ilave edip kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.Yemeğin üzerini beşamel sosla kaplıyoruz.Üzerine kaşar rendesi serpiştirip önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında kaşar peyniri eriyip hafifçe kızarana kadar pişiriyoruz.



                                                                                 Afiyet olsun:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder