Takipte Kalın :)

8 Haziran 2018 Cuma

HİNDİSTAN CEVİZLİ TUZLU KURABİYE




HİNDİSTAN CEVİZLİ TUZLU KURABİYE

Malzemeler:

*2 adet yumurta
*2 yemek kaşığı pudra şekeri
*2 yemek kaşığı sirke
*200 gram oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
*1 su bardağı sıvı yağ
* 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
*1,5 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un

Üzeri için:
*Susam

Yapılışı:

1)Yumurtanın birinin akını daha sonra üzerlerine sürmek için ayırıyoruz.Bütün malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz.Unu kontrollü olarak ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz.Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edince un eklemeyi kesiyoruz.
2)Hamurdan parçalar kopararak dilediğimiz şekli veriyoruz.Üzerlerine ayırdığımız yumurta beyazını sürüyoruz ve susam serpiyoruz.170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

                                                                       
Afiyet olsun:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder