Takipte Kalın :)

20 Haziran 2018 Çarşamba

İMAM BAYILDI







İMAM BAYILDI

Malzemeler:

-4 adet patlıcan
-3 adet domates
-1 adet yeşil biber
-1 adet kırmızı biber
-1 adet kurusoğan
-2 diş sarımsak
-tuz, karabiber, pulbiber
-zeytinyağı

Sosu İçin:

-1 çorba kaşığı salça
-1,5 su bardağı su

Kızartmak İçin: Sıvıyağ

Hazırlanışı:
 Patlıcanları alacalı soyup bıçak ile boylamasına çizik atıp kızgın yağda kızartıp havlu kağıt serilmiş bir tabağa alın.
Kurusoğan biberler ve sarımsağı minik minik doğrayıp domatesin kabuklarını soyup rendeleyin.
Soğanları zeytinyağında  pembeleşene kadar kavurup biber ve sarımsakları ekleyip 3-5 dk kavurup domates ve baharatları ilave edip sebzeler suyunu çekene kadar pişirin.
Hazırlanan iç harcı patlıcanların iç kısımlarına doldurup borcama yerleştirin.
Sos için salçayı suda çözdürüp patlıcanların üzerlerine gezdirerek döküp 175 derecelik fırında 20-25 dk pişirip servis yapın.

Afiyet Olsun :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder