MALZEMELER;
Tavukgogsu icin;
1 litre sut
1,5 cay bardagi un
1 su bardagi seker
100 gr margarin
1 paket vanilin
1 mercimek tanesi kadar damla sakizi
uzeri icin
1 su bardagi kucuk dogranmis kadayif
1/2 su bardagi ogutulmus ceviz
Yapilisi
Pisirme tenceresine yagi alin eritin
Unu ekleyin 4-5 kez karistirin
Sutu yavas yavas ilave edin unu iyice sute yedirin,
Sekeri ve damla sakizi ilave edin kaynayana kadar
karistirarak pisirin.
Kaynamaya baslayinca ocaktan alin vanilini katip
3-4 dk yuksek hizda cirpin
Kuplara paylastirin
Soguyunca buzdolabina alin
Yanmaz tavada kadayifi kahverengilesinceye kadar
kavurun devamli karistirin yanmasin.
Sogutun ve cevize karistirin
Servis etmeden once kadayifi kuplara paylastirin
Boylelikle kadayif telleri yumusamaz.
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder