Takipte Kalın :)

5 Haziran 2018 Salı

KARAMEL SOSLU MUHALLEBİ



KARAMEL SOSLU MUHALLEBİ

Malzemeler:

*1 litre süt
*100 gram un
*120 gram toz şeker (ben 200 gram kullandım)
*125 gram süt kreması
*2 paket vanilya

Karamel sos için:
*100 gram toz şeker
*100 gram krema

Yapılışı:

1)Orta boy bir tencereye unu ve şekeri koyuyoruz ve kuru olarak karıştırıyoruz.Üzerine soğuk süt ekleyerek tel çırpıcı ile karıştırıyoruz ve muhallebi kıvamına getiriyoruz.
2)Muhallebi sıcakken el blenderi ile çırpıyoruz ve pürüzsüz bir kıvama getiriyoruz.Biraz ılınınca kremayı ve vanilyayı ekleyerek tekrar çırpıyoruz ve kuplara ya da kaselere paylaştırıyoruz.Eğer kısa sürede servis yapmayacaksak üzerlerini stretch filmle kaplayıp buzdolabına kaldırıyoruz.
3)Karamel sos için kalın tabanlı yanmaz bir tavaya toz şekeri koyuyoruz ve içine hiç kaşık sokmadan tavayı arada bir sallayarak şekeri karamelleştiriyoruz.Altın sarısından biraz daha koyuca bir renk alınca kremayı ilave ediyoruz ve karıştırarak bütünleşmesini sağlıyoruz.
4)Karamel sosu soğumuş olan muhallebilerin üzerine paylaştırıyoruz.Işıl hanım tatlıyı karamelli şeftali dilimleri ile süslemişti.Ben daha önceden hazırlamış olduğum kavrulmuş kıtır kadayıfla süsledim.

                                                                               Afiyet olsun:)


ARZU ERCİYAS'A TARİFİ İÇİN TEŞEKKÜRLER...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder