KURU KAYISILI BADEMLİ KARAMELLİ MUHALLEBİ
*1 litre süt
*3 Türk kahve fincanı un
*3 Türk kahve fincanı şeker
*1 yumurtanın sarısı
*1 paket vanilya
*50 gram tereyağı
Üzeri için:
*1 su bardağı şeker
*1/3 Türk kahve fincanı su
*10-15 adet kuru kayısı
*Badem
Süslemek için:
*File Antep fıstığı
Yapılışı:
1)Süt,un,şeker ve yumurta sarısını karıştırıp koyuca bir muhallebi pişiriyoruz.
2)Koyulaşınca ocaktan alıp vanilya ve yağı ekliyoruz ve 5 dakika çırpıyoruz.
3)1 su bardağı şekeri,su ile karamelize edip,ıslatılmış,fazla suyu süzülmüş 25 cm çapındaki yuvarlak bir kaba döküyoruz.
4)Kayısıları 5 dakika haşlayıp ortadan ikiye bölüyoruz.Karamelin üzerine haşlanıp ikiye bölünmüş kayısıları ve kaynar suda biraz bekletilip kabukları soyulmuş bademleri diziyoruz.
5)Muhallebiyi üzerine döküyoruz.
6)Soğuyunca buzdolabına kaldırıyoruz ve en az 7-8 saat bekletiyoruz.Ters çevirip üzerini file çam fıstıkla süslüyoruz.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder