RATATOUİLLE
Malzemeler:
*2-3 adet büyük domates
*3 diş sarımsak
*1 büyük boy kabak
*1 büyük boy patlıcan
*2 adet kırmızı biber
*Sıvı yağ
*Tuz,karabiber,nane
*Üzeri için kaşar rendesi(istenirse)
Yapılışı:
1)Domatesleri ve sarımsakları rendeliyoruz ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilavesiyle tencerede suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Piştikten sonra ısıya dayanıklı fırın kabına alıyoruz.
2)Kabakları,patlıcanları ve biberleri ince ince dilimliyoruz.(patlıcanları alacalı soydum,kabakları da tırtıklı bir bıçakla kazıdım) Bir kapta sıvı yağ,tuz ve karabiberle harmanlıyoruz.Domates harcının üzerine sıralı ve düzgün biçimde diziyoruz.En son üzerine biraz daha sıvı yağ gezdiriyoruz ve biraz nane serpiyoruz.
3)Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz.Daha sonra folyoyu alıp üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.(fırından almadan 5 dakika kadar önce biraz kaşar rendesi serptim)
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder