Takipte Kalın :)

7 Haziran 2018 Perşembe

SARMAL POĞAÇA


SARMAL POĞACA

Malzemeler:

*1 çay bardağı ılık süt
*1 çay bardağı ılık su
*1 Paket kuru maya
*1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
*1 silme yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*125 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı
*Aldığı kadar un (ele hafif yapışan bir hamur olacak)

İçi için:
*Zeytin ezmesi

Yapılışı:

1)Su,süt,toz şeker ve mayayı yoğurma kabına alıyoruz ve karıştırıyoruz.Yağı ve yumurta akını ilave ediyoruz.Tuzu ve unu kontrollü ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz.Hafif ele yapışan bir hamur elde edince un eklemeyi bırakıyoruz.Üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir ortamda yarım saat kadar mayalandırıyoruz.
2)Mayalanan hamuru hafifçe yoğuruyoruz ve dikdörtgen formunda (uzun kenerı kısa kenarına göre oldukça büyük) açıyoruz.Üzerine zeytin ezmesi sürüyoruz.Rulo şeklinde sarıyoruz.




3)Ruloyu yuvarlak yapıp yağlı kağıt üzerine alıyoruz.
4)orta kısmından ayırmamak üzere 1 cm genişliğinde dilimliyoruz.


5)İki dilimi ellemeyip üçüncü dilimi kaldırarak koparmadan halkanın iç kısmına alıyoruz.


6)Halkayı bu şekilde tamamladıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serperek 160 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

                                                                                
Afiyet olsun:)

ARZU ERCİYAS'A TARİFİ İÇİN TEŞEKKÜRLER...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder