Takipte Kalın :)

8 Haziran 2018 Cuma

VİŞNELİ MAGMA KEK



VİŞNELİ MAGMA KEK

Malzemeler:

Keki için:

*3 adet yumurta
*1 çay bardağı toz şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı süt
*2 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya

Muhallebisi için:

*1 litre süt
*3 çorba kaşığı mısır nişastası
*3 çorba kaşığı un
*8 çorba kaşığı toz şeker
*Yarım paket (100 gr) labne peyniri
*Yarım su bardağı (100 ml) sıvı krema

Sosu için:

*1 su bardağı vişne tanesi (çekirdekleri çıkarılmış ya da dondurulmuş vişne)
*2 çorba kaşığı nişasta
*2 çorba kaşığı şeker
*2 çay bardağı su (gerekirse daha fazla)
Not:Yukarıda belirttiğim gibi ben 1 kase kadar vişne tanesini serpiştirdikten sonra hazır meyveli sos döktüm.Siz arzu ederseniz yukarıdaki sos tarifiyle hazırlayabilirsiniz.

Yapılışı:

1)Önce muhallebiyi hazırlıyoruz.Labne ve krema hariç diğer malzemeleri bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişiriyoruz.Soğuyunca labne ve kremayı ekleyip blendırdan geçiriyoruz.
2)Kek için yumurtaları ve şekeri çırpma kabına alıp mikserle iyice çırpıyoruz.Sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Sütü de ekleyip çırptıktan sonra unu,kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip güzelce çırpıyoruz.26 cm lik kelepçeli kalıba yağlı kağıt seriyoruz ve kek karışımını döküyoruz.Muhallebiden kepçeyle alarak kekin çeşitli yerlerine döküyoruz.
3)180 derecede önceden ısıtılmış fırında 50 dakika kadar pişiriyoruz.(fırınlar değişiklik göstereceğinden kontrollü pişirin)
4)Fırından çıkan keki soğuduktan sonra buzdolabına koyuyoruz.
5)Hazır sos kullanmayacaksak sos malzemelerini kaynatıyoruz ve soğutuyoruz.Servis yaparken sosu kekin üzerine döküyoruz.

                                                                           Afiyet olsun:)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder