ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA
Malzemeler:
*1,5 kilo barbunya (kabuklu halde 1,5 kilo)
*1 adet küçük boy havuç
*1 çay bardağı zeytinyağ
*2 adet kesme şeker
*Yarım demet maydanoz
*2 adet domates rendesi ya da buna eş domates püresi
*Tuz
Yapılışı:
- Soğanı yemeklik doğruyoruz ve zeytinyağ ile biraz kavuruyoruz.
- Havuçları minik halka şeklinde doğruyoruz ve biraz daha kavuruyoruz.
- Ayıklayıp yıkadığımız barbunyaları ilave ediyoruz
- Domates püresi,tuz ve şekeri de ekleyerek domatesler eriyene kadar pişiriyoruz.
- Yeteri kadar su ilave edip barbunyalar pişene kadar pişiriyoruz.Suyunu çekerse kontrollü olarak su ilave edebilirsiniz.
- İnce doğradığımız maydanozu koyup bir iki dakika kadar daha pişiriyoruz.
- Ocaktan alıp soğuk olarak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun:)
ARZU ERCİYAS'A TARİFİ İÇİN TEŞEKKÜRLER...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder