Takipte Kalın :)

8 Haziran 2018 Cuma

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR



ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

Malzemeler:



*5 adet enginar

*1 adet orta boy soğan

*1 adet havuç

*1 adet orta boy patates

*1 küçük su bardağı bezelye

*1 çay bardağı sıvıyağ

*1 tatlı kaşığı un

*2 adet kesme şeker

*1 adet limon

*Tuz

*Arzuya göre üzerine koymak için dereotu



Yapılışı:



1)Öncelikle enginarları,kararmamaları için limonlu suda bekletiyoruz.

2)Bezelyeyi önceden biraz haşlıyoruz ama sonra diğer sebzelerle de pişeceği için çok fazla haşlamıyoruz.

3)Havucu ve patatesi küp küp doğruyoruz.

4)Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağ ile beraber biraz çeviriyoruz.1 tatlı kaşığı unu da ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz.Daha sonra havucu ve patatesi de ekleyerek,tuzunu ve şekerini de ilave ettikten sonra yaklaşık beş dakika kadar daha sebzeleri kavuruyoruz.

5)Enginarları çukur kısımları aşağı bakacak şekilde tencereye diğer sebzelerin üzerine yerleştiriyoruz.Enginarların üstünü çok az geçecek kadar kaynar su ilave edip 1 limonun suyunu koyuyoruz.Orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.

6)Enginarlar piştikten sonra tencereden çıkarmadan soğutuyoruz.

7)Enginarlar soğuyunca servis tabağına alıp,ortalarına diğer sebzeleri dolduruyoruz.



                                                                         Afiyet olsun:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder