Takipte Kalın :)

1 Haziran 2018 Cuma

PATATES MANTISI


PATATES MANTISI

Malzemeler:

*5-6 adet patates
*1 çorba kaşığı tereyağı
*Tuz,karabiber

İç harcı için:
*250 gram kıyma
*1 adet soğan
*1 yemek kaşığı salça(silme)
*Sıvıyağ
*Tuz,karabiber

Üzeri için:
*1 kase yoğurt
*2 diş sarımsak
*1 çorba kaşığı tereyağ
*Pulbiber

Yapılışı.

1)Patatesleri haşlıyoruz püre haline getiriyoruz.Tuz,karabiber ve tereyağı ile yoğuruyoruz.Patatese istediğimiz şekli veriyoruz.
2)Soğanı yemeklik doğruyoruz ve biraz sıvı yağda kavuruyoruz.Üzerine kıymayı da ekleyip suyunu çekip pişene kadar ocakta bırakıyoruz.Kıyma pişince salçayı da ekleyip kavuruyoruz.Tuzunu biberini ekleyip ocaktan alıyoruz.
3)Kıymalı harcı patateslere paylaştırıyoruz.Sarımsakları rendeleyip yoğurtla karıştırıyoruz ve kıymalı harcın üzerine birer kaşık döküyoruz.
4)Tereyağını tavada eritip pul biber koyuyoruz ve mantıların üzerine döküyoruz.Maydanozla süsleyerek servis yapıyoruz.

                                                                         Afiyet olsun:)




ARZU ERCİYAS'E TARİFİ İÇİN TEŞEKKÜRLER...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder