Takipte Kalın :)

11 Haziran 2018 Pazartesi

BURMA BAKLAVA




BURMA BAKLAVA

MALZEMELER
6 baklava yufkasi
1/2 su bardagi sivi yag
150gr tuzsuz tereyagi
1 su bardagi ince cekilmis ceviz
(fistikta kullanilabilir)
Serbeti icin
3 su bardagi seker
3 su bardagi su
Yarim limon suyu

YAPILIŞI:

Yufkalari ikiye bolun ve cevizden  serpistirin
Ince bir oklavaya enine rulo seklinde sarin
Iki uctan sarili haliyle ortaya dogru buzun
Oklavayi dikkatlice cikarin
Ister uzunlamasina dizip tepside dilimleyin
ister 10 cm uzunlugunda kesip halka sekli vererek tepsiye dizin,
Yaglari tencerede eritin ve kaynama derecesine kadar
isitin.Tepsideki baklavalarin uzerine esit sekilde dokun
250 derecelik firinda kizarana kadar pisirin
Seker ve suyu baska bir tencerede  kaynatin
Kaynayinca limonunu ilave edin
 Serbetini hafif kivamli olacak sekilde hazirlayin.
Serbet sicak tatli soguk olacak sekilde (yada tam tersi )
serbetleyin 2-3 saat dinlendirin.


AFİYET OLSUN :) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder