BURMA BAKLAVA
MALZEMELER
6 baklava yufkasi
1/2 su bardagi sivi yag
150gr tuzsuz tereyagi
1 su bardagi ince cekilmis ceviz
(fistikta kullanilabilir)
Serbeti icin
3 su bardagi seker
3 su bardagi su
Yarim limon suyu
YAPILIŞI:
Yufkalari ikiye bolun ve cevizden serpistirin
Ince bir oklavaya enine rulo seklinde sarin
Iki uctan sarili haliyle ortaya dogru buzun
Oklavayi dikkatlice cikarin
Ister uzunlamasina dizip tepside dilimleyin
ister 10 cm uzunlugunda kesip halka sekli vererek tepsiye dizin,
Yaglari tencerede eritin ve kaynama derecesine kadar
isitin.Tepsideki baklavalarin uzerine esit sekilde dokun
250 derecelik firinda kizarana kadar pisirin
Seker ve suyu baska bir tencerede kaynatin
Kaynayinca limonunu ilave edin
Serbetini hafif kivamli olacak sekilde hazirlayin.
Serbet sicak tatli soguk olacak sekilde (yada tam tersi )
serbetleyin 2-3 saat dinlendirin.
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder