Takipte Kalın :)

11 Haziran 2018 Pazartesi

MUHALLEBİLİ GÜLLAÇ




MUHALLEBİLİ GÜLLAÇ

MALZEMELER
10 kisilik
4 Gullac yufkasi
4 su bardagi sut
1/2 su bardagi seker
Gul suyu 1 tatli kasigi

Muhallebi icin;
1 litre sut
2 yemek kasigi un
2 yemek kasigi nisasta
50gr margarin
1 paket vanilya
2  kucuk cay bardagi seker

Uzeri icin;
ogutulmus antep fistigi
yada ceviz
nar,hindistan cevizi

Muhalebinin yapilisi

Yagi tencerede eritin unu 3-4 saniye kavurun
bu un kokusunu almak icin
Sutu yavas yavas ekleyip unu cozdurun
nisastanin uzerine kaptaki sutten alip cozdurun
tencereye ilave edin.
Devamli karistirin,
Sekerini ilave edin karistirmaya devam edin
Kaynayinca ocaktan alin vanilini katip
iyice cirpin.
Borcamin alt kismina el yakmayacak kadar isitilmis
sekerli ve gul sulu sutle iki gullac yapragini islatip
yerlestirin.
Sutun yarisini bu iki yaprakta kullanin.
Uzerine hazirladigimiz muhallebiyi dokun.
Kalan iki gullacida sutle islatip muhallebinin uzerine serin
kalan sutude ustune dokun.
Bir muddet sogutun ve sutu cekene kadar bekletin.
Uzerini strecleyip buzdolabinda iki saat sogutun(en az)


AFİYET OLSUN :) 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder