Takipte Kalın :)

20 Haziran 2018 Çarşamba

ETLİ DOLMA





ETLİ DOLMA


Malzemeler

4 tane dolmalık biber
2 tane orta boy kabak ( ortan ikiye kesilicek )
2 tane domates
2 tane patates ( ortadan ikiye kesilicek )

İç Malzemesi

200 gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
50 gr margarin
2 domates küp küp doğranmış ( kabukları soyulmuş )
1 kuru soğan küp küp doğranmış
tuz ,karabiber ,maydanoz ,

Dolmaların üzeri için havuç

Yapılışı

Dolmalık biberler içleri boşaltılarak yıkanır, kabağın dış kabukları oyucakla çizilir içleri temizlenir
Patateslerde kabukları soyulup içleri oyulur.Domatesin çekirdekleri çıkarılır..

İç malzeme bir kaba konularak iyice karıştırılır gerekirse içine yarım çay bardağı su eklenir..

Dolma pişirilecek tencereye doldurduğumuz dolmalar dizilir eğer boşluk kalırsa kabuklarını soyduğumuz patatesle destek yapa bilirsinir dolma suyunda haşlanan patetes pek lezzetli olur..

2 su bardağı sıcak sıcak suda 1 yemek kaşığı salça karıştırıştırılarak eriliri içine 1 çay kaşığı tuz birazda sıvı yağ eklenerek dolmaların arasından tencerinin dibine dökülür..

Her dolmanın üzerine dilimlediğimiz havuç yerleştirilerek kısık ateşte bişirilir..



Afiyet Olsun..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder