Malzemeler:
*600 mililitre süt
*7 yemek kaşığı irmik
*7 yemek kaşığı toz şeker
*1 paket vanilya
*1 paket toz krem şanti
Bulamak için
*Hindistan cevizi vb.
Süslemek için:
*Tuzsuz badem
Yapılışı:
1)Süt,irmik ve toz şekeri bir tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz.Ocaktan alıp soğutuyoruz.(bu aşamada kıvamı sulu gelebilir soğuyunca koyulaşıyor)
2)Muhallebi soğuyunca toz krem şanti ve vanilyayı ekleyip bir kaşıkla güzelce karıştırıyoruz.
3)Her seferinde elimizi hafifçe ıslatarak karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz ve hindistan cevizine buluyoruz.
4)Her topa bir tane tuzsuz badem batırıyoruz.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder