KAYSERİ YAĞLAMASI
MALZEMELER
Hamuru icin
Un,tuz ,maya ve su ile kisi sayisina gore hafif sert bir
hamur yogurun 15 dk nemli bir bez ortun dinlensin,
Ici icin
Yarim kilo az yagli kiyma
1 kuru sogan
3-4 yesil biber
2 domates
1 yemek kasigi salca
1 cay bardagi siviyag
2 yemek kasigi tereyag
1 su bardagi su
Tuz,pul biber
Sarimsakli yogurt
Maydanoz
YAPILIŞI:
- Sogan ve biberi yemeklik kucuk kucuk dograyin yagla tavaya alin kavrulsun.
- Kiymayi ekleyin suyunu cekene kadar kavurun.
- Salca ve kucuk kupler seklinde dogranmis domatesi ilave edin
- bir muddet daha kavurun.
- Tereyagini ve suyunu ekleyin tuz ve baharatini ilave edin.
- 5-10 dk kisik ateste pisirin.
- O piserken sebitlerini (kucuk sac ekmeklerini)yapabilirsiniz.
- Sebitler icin hamurdan cevizden az buyuk bezeler yapin
- Unla servis tabagi genisliginde acin teflon tavada alt ust pisene kadar pisirin.(cok pisirilmemeli yufka gibi hafif pisirilmeli)
- Sebiti servis tabagina alin ve kiymali harctan heryerine esit sekilde yayin.
- Sebitleri ust uste dizerek yaglamaya devam edin.
- Bicakla sebitleri dort esit parcaya bolun.
- Sarimsakli yogurt ve maydanoz esliginde servis yapin.
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder