Takipte Kalın :)

10 Haziran 2018 Pazar

KABAK YEMEĞİ




KABAK YEMEĞİ

MALZEMELER:

6-7 adet orta boy yesil kabak
2 tane kirmizi biber
1 adet sogan
2 orta boy domates
2 dis sarimsak
3-4 yemek kasigi sivi yag
tuz, pul biber

YAPILIŞI:



  1. Yagi tencereye koyup ocaga alin
  2. Kücuk kupler seklinde sogani ve biberi dograyin
  3. Biraz soteledikten sonra uzerine kabuklari soyulmus ve iri dogranmis kabaklari ilave edin.(ben once boyuna ikiye sonra onlarida ortadan keserek pisiriyorum,yoksa eriyebiliyor) 
  4. Sarimsaklari soyup ikiye veya uce kesip ilave edin.
  5. kabaklarida hafif soteledikten sonra iri dogranmis domatesleri ilave edip tuz ve pul biberden istege gore ilave ettikten sonra kisik ateste pisirin.
  6. Uzerine sarimsakli yogurt oneriyorum.


AFIYET OLSUN..:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder