KEÇİ PATİSİ
Malzemeler:
*1 yumurta
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu
*Tuz
*2,5 su bardağı un
*1 çorba kaşığı sıvıyağ
*Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
1)Un,kabartma tozu ve tuzu bir kaba alıyoruz.
2)Unun ortasını açarak yumurta,yoğurt ve bir çorba kaşığı sıvıyağı koyuyoruz.
3)Hamurumuzu yoğuruyoruz.
4)Hamurdan parçalar kopararak 2 santim kalınlığında uzun rulolar yapıyoruz.
5)Rulodan iki parmak kalınlığında keserek,her parçanın kesik kısmına bıçakla ortaya kadar çentik atıyoruz.
6)Kızgın yağa atarak arkalı önlü kızartıyoruz.
Not:Çok çabuk kızarıyor bu yüzden ben önce parçaları hazırlayıp sonra kızartma işlemine başlıyorum.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder