Takipte Kalın :)

9 Haziran 2018 Cumartesi

KEÇİ PATİSİ




KEÇİ PATİSİ


Malzemeler:

*1 yumurta
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu
*Tuz
*2,5 su bardağı un
*1 çorba kaşığı sıvıyağ
*Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:

1)Un,kabartma tozu ve tuzu bir kaba alıyoruz.
2)Unun ortasını açarak yumurta,yoğurt ve bir çorba kaşığı sıvıyağı koyuyoruz.
3)Hamurumuzu yoğuruyoruz.
4)Hamurdan parçalar kopararak 2 santim kalınlığında uzun rulolar yapıyoruz.
5)Rulodan iki parmak kalınlığında keserek,her parçanın kesik kısmına bıçakla ortaya kadar çentik atıyoruz.


6)Kızgın yağa atarak arkalı önlü kızartıyoruz.


Not:Çok çabuk kızarıyor bu yüzden ben önce parçaları hazırlayıp sonra kızartma işlemine başlıyorum.

                                                                                  Afiyet olsun:)



         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder