Takipte Kalın :)

9 Haziran 2018 Cumartesi

KANDİL SİMİDİ



KANDİL SİMİDİ

Malzemeler:

*1 paket oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı
*1 çay bardağı sıvıyağ
*1 yumurta (akı içine sarısı dışına)
*1 çay bardağı yoğurt
*1 tatlı kaşığı mahlep
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 çorba kaşığı toz şeker
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un (hamur kulak memesi kıvamında olacak)
*Üzeri için susam ya da çörek otu

Yapılışı:

1)Yumurtanın sarısını ve beyazını ayırıyoruz.(Beyazı hamura,sarısı simitlerin üzerine sürülmek üzere bir kenara alınacak)
2)Hamur malzemeleri ile hamuru yoğuruyoruz ve 1 saat buzdolabında bekletiyoruz.
3)Dolaptan çıkarıp 10 dakika kadar oda sıcaklığında bekletiyoruz.
4)Hamurdan küçük parçalar koparıp simit şekli veriyoruz.
5)Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine sıralayıp üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
6)Susam ya da çörek otu serpiyoruz.
7)175 derecedeki fırında pişiriyoruz.

                                                                         Afiyet olsun:)




   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder