Takipte Kalın :)

13 Haziran 2018 Çarşamba

KROKANLI KARAMEL MUHALLEBİ




KROKANLI KARAMEL MUHALLEBİ

Malzemeler

Muhallebi için
1 lt süt
1 su bardağı un
1.5 su bardağı şeker
1 paket vanilin

Krokan için
200 gr tuzsuz badem
1 su bardağı toz şeker
1-2 kaşık tereyağ ya da margarin

Yapılışı


  1. Öncelikle teflon bir tavanın ortasına tuzsuz bademimizi etrafına da 1 su bardağı şekerimizi koyalım. 
  2. Kısık ateşte şekerimiz karamelize oluncaya kadar bekleyelim. 
  3. Büyük bir parça aluminyum folya keserek üzerini margarin ya da tereyağı ile bolca yağlayalım. 
  4. Güzelce karıştırdığımız sıvı haldeki krokanımızı folyaya dökelim. 
  5. Muhallebi için sütü, unu, vanilini ve şekerin 1 su bardağını tencereye alarak pişirmeye başlayalım. 
  6. Diğer taraftan kalan yarım su bardağı şekeri başka bir tencerede karamelize edelim(yakmamaya ve rengini çok karartmamaya dikkat edelim)
  7.  Muhallebimiz pişince mikserle çırpmaya başlayalım ve bir taraftan da karamelize ettiğimiz şekeri muhallebiye yavaş yavaş ekleyelim. 
  8. Uygun büyüklükte bir kaba dökerek oda sıcaklığına gelinceye kadar dışarda, sonrasında ise buzdolabında soğumaya bırakalım. 
  9. Bu esnada artık tamamen donmuş olan krokanımız elimizle küçük parçalara bölerek servis için hazırlayalım. 
  10. Son olarak soğuyan muhallebimizi bir kaşık yardımıyla servis tabağına alarak, üzerine krokan serpelim. 


Afiyet olsun..:)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder