Malzemeler
Muhallebi için
1 lt süt
1 su bardağı un
1.5 su bardağı şeker
1 paket vanilin
Krokan için
200 gr tuzsuz badem
1 su bardağı toz şeker
1-2 kaşık tereyağ ya da margarin
Yapılışı
- Öncelikle teflon bir tavanın ortasına tuzsuz bademimizi etrafına da 1 su bardağı şekerimizi koyalım.
- Kısık ateşte şekerimiz karamelize oluncaya kadar bekleyelim.
- Büyük bir parça aluminyum folya keserek üzerini margarin ya da tereyağı ile bolca yağlayalım.
- Güzelce karıştırdığımız sıvı haldeki krokanımızı folyaya dökelim.
- Muhallebi için sütü, unu, vanilini ve şekerin 1 su bardağını tencereye alarak pişirmeye başlayalım.
- Diğer taraftan kalan yarım su bardağı şekeri başka bir tencerede karamelize edelim(yakmamaya ve rengini çok karartmamaya dikkat edelim)
- Muhallebimiz pişince mikserle çırpmaya başlayalım ve bir taraftan da karamelize ettiğimiz şekeri muhallebiye yavaş yavaş ekleyelim.
- Uygun büyüklükte bir kaba dökerek oda sıcaklığına gelinceye kadar dışarda, sonrasında ise buzdolabında soğumaya bırakalım.
- Bu esnada artık tamamen donmuş olan krokanımız elimizle küçük parçalara bölerek servis için hazırlayalım.
- Son olarak soğuyan muhallebimizi bir kaşık yardımıyla servis tabağına alarak, üzerine krokan serpelim.
Afiyet olsun..:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder