Takipte Kalın :)

20 Haziran 2018 Çarşamba

KURU FASULYE





KURU FASULYE


Malzemeler:

-2 su bardağı kurufasulye
-1 adet kurusoğan
-1 adet yeşil biber
-1 adet kırmızı biber
-1 adet domates (rendelenmiş)
-2 çorba kaşığı salça
-tuz,pulbiber,karabiber,kırmızı tozbiber
-zeytinyağı
-su

Hazırlanışı:

Fasulyeleri 30dk suda haşlayıp suyunu süzüp sıcak su ile iyice yıkayın....
Kurusoğanı yemeklip doğrayın...
Düdüklü tencereye zeytinyağını koyup soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun...
Biberleride doğrayıp soğanlara ekleyip karıştırıp domatesi ilave edip 5dk daha kavurun...
Kavrulan malzemelere salça ve baharatlarıda ekleyip karıştırıp haşlanmış fasulyeyi ekleyip bir iki dk daha kavurup yeteri kadar suyunu ekleyip düdüklünün kapağını kapatıp yaklaşık 30dk pişirin...
Düdüklü tencerenin kapağını açarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz...
(pişirme süresi fasulyenin cinsine göre değişiyor)
(benim fasulyelerim minik olduğu için 30dk da pişti)
Pişmiş fasulyenizi 30dk dinlendirip servis yapın tabi yanında pilav ayran olmazsa olmaz turşu ile:))


Afiyet Olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder