Takipte Kalın :)

20 Haziran 2018 Çarşamba

TAVUK KALAMAR






TAVUK KALAMAR

Malzemeler:

-3 adet tavuk fileto
-1 adet yumurta
-1 şişe soda (maden suyu)
-3 diş sarımsak (rendelenmiş)
-4 çorba kaşığı un
-1 çay kaşığı pul biber
-1 çay kaşığı kara biber
-1 çay kaşığı köri
-1 çay kaşığı kekik
-1 çay kaşığı karbonat
-1 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak İçin: sıvı yağ

Hazırlanışı:Tavukları jülyen doğrayın.
Derin kase içerisinde yumurta un ve sodayı iyice çırpıp kalan malzemelerin hepsini ekleyip karıştırın.
Doğradığınız tavukları hazırladığınız sosa ekleyip karıştırıp buz dolabında 2-3 saat dinlendirin.
Kızgın yağda dinlenen tavukları kızartıp fazla yağını çekmesi için kağıt havlunun üzerine alıp sıcak servis yapın.



Afiyet Olsun :) 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder