PATLICAN OTURTMA
MALZEMELER
5-6 orta boy cekirdeksiz patlican
2 domates
1 buyuk sogan
4 dis sarimsak
yarim kilo kiyma yada kucuk dogranmis kus basi et
kizartmak icin sivi yag
YAPILIŞI:
- Paticanlari yikayip soyun,
- İri dilimler halinde dograyin ve kizgin yagda hafif pisene kadar kizartin.
- baska bir tencerede eti suyunu cekene kadar kavurun.
- Cok az yag ekleyin.
- Kup dogranmis soganlari ilave edin soteleyin
- Sarimsaklari iri dograyip katin soteleyin
- Kizartigimiz paticanlari tencereye yayin,
- uzerine kup dogranmis domatesleri ilave edin,
- tuz karabiber katin.yarim su bardagi sicak su ekleyip kisik ateste yaklasik yarim saat agzi kapali sekilde pisirin.
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder