Takipte Kalın :)

10 Haziran 2018 Pazar

ÖZBEK PİLAVI




MALZEMELER

2 su bardagi afgan pirinci
1 kilo az kemikli et yada kemiksiz(haslanmis suyu ile birlikte)
2 kuru sogan(yemeklik dogranmis)
4-5 adet havuc(seritler halinde dogranmis)
1 su bardagi sivi yag
1 yemek kasigi domates salcasi
1 tatli kasigi kimyon(ogutulmemis)
su,tuz


YAPILIŞI:


  1. Eti kusbasi dograyip iyice pisirin,suyu ile birikte bekletin.
  2. Genisce bir pilav tenceresine yagi alin,pisene kadar sogan ve havucu kavurun.
  3. Salcasini katip yikanmis suzulmus pirinclerle birlikte bir iki kez karistirin.
  4. Uzerine eti suyuyla birlikte ilave edin (toplamda suyu pirincin iki kati olacak sekilde)suyunu ilave edip tuz ve kimyonunu koyup orta ateste pisirin..

AFİYET OLSUN :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder