2 su bardagi afgan pirinci
1 kilo az kemikli et yada kemiksiz(haslanmis suyu ile birlikte)
2 kuru sogan(yemeklik dogranmis)
4-5 adet havuc(seritler halinde dogranmis)
1 su bardagi sivi yag
1 yemek kasigi domates salcasi
1 tatli kasigi kimyon(ogutulmemis)
su,tuz
YAPILIŞI:
- Eti kusbasi dograyip iyice pisirin,suyu ile birikte bekletin.
- Genisce bir pilav tenceresine yagi alin,pisene kadar sogan ve havucu kavurun.
- Salcasini katip yikanmis suzulmus pirinclerle birlikte bir iki kez karistirin.
- Uzerine eti suyuyla birlikte ilave edin (toplamda suyu pirincin iki kati olacak sekilde)suyunu ilave edip tuz ve kimyonunu koyup orta ateste pisirin..
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder