PIRASA DOLMASI
5 -6 tane kalın pırasa
Dolma harcı için ;
1 orta boy soğan
250 gr kıyma
1/2 demet maydanoz
1 çay bardağı pirinç
tuz
karabiber
Sosu için ;
1 çorba kaşığı salça ( ben domates salçası kullandım )
1 çay bardağı sıvı yağ ( ben fındık yağ kullandım )
1 çorba kaşığı tereyağ
tuz
karabiber
1 su bardağı kadar su
Yapılışı
Pırasaların sadece beyaz kısımlarını kesip dış kabuklarını soyalım ve yıkayalım.Ortalama işaret parmağı büyüklüğünde keselim.Dışta 2 - 3 yaprak kalana kadar iç kısımlarını boşaltalım.
Dolmanın harç malzemelerini hazırlayıp karıştıralım.İçlerini boşalttığımız pırasaları dolduralım ve tencereye dizelim.
Tavaya tereyağ sıvı yağı alıp biraz ısınınca salçamızı ekleyip baharatlarını ve suyunu katıp biraz pişirelim ve pırasaların üzerine dökelim.
Ağır ateşte pişirelim..
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder