SULTAN REŞAT PİLAVI
Pilav için ;
2 su bardağı pirinç
150 gr tereyağ veya margarin
3 su bardağı su
tuz
Köfte İçin ;
500 gr köftelik kıyma
1 orta boy soğan
2 dilim kadar bayat ekmek
tuz
karabiber
Sosu için ;
2 yemek kaşığı tereyağ
3 orta boy domates
tuz
karabiber
Yapılışı
Pirinçleri yıkayıp süzün , tencereye yağı ekleyip üzerine pirinçleri ekleyip kavurmaya başlayın bu esnada tuzunu koyun ki pirinçleriniz kırılmasın..
Pirinçler renk değiştirip şeffaflaşınca 3 bardak suyunu ekleyip kısık ateşte üzeri göz göz olana kadar pişirin.
Suyunu tamamen çeken pilavınızı hafifçe karıştırın ve üzerini örtüp demlenmeye bırakın..
Bir kaseye kıymayı rendelediğiniz soğan ve ıslatarak suyunu iyice sıktığınız bayat ekmekleri tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler yapın.
Tavaya köfteleri kızartmak için yarım çay bardağı kadar sıvı yağ koyup köfteleri sallaya sallaya kızartın.
Kabuğu soyulmuş domatesleri küçük küçük doğrayıp tavaya ekleyin.Üzerine yeteri kadar tuz ve karabiber ekleyip pişirin.
Servis yapacağınız tabağın ortasına büyükçe bi kase koyup etrafını pilavla doldurun kaseyi çıkarın ve oluşan boşluğa domates soslu köfteleri ekleyip servis yapın..
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder