Takipte Kalın :)

9 Haziran 2018 Cumartesi

SEBZELİ LAZANYA



SEBZELİ LAZANYA

Malzemeler

6 parça lazanya (haşlamayı gerektirmeyen türünden)
1 çay bardağı zeytinyağı
150 gr mantar
1 adet patlıcan
1 soğan
1 havuç
3 domates
2 diş sarımsak
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Sosu için

1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
tuz, karabiber

Yapılışı:


Öncelikle beşamel sosunu hazırlayın. Tereyeğını bir tencereye alıp, eritip, içine unu koyup rengi dönene kadar kavurun. Üzerine sütü, tuzu, karabiberi ekleyin ve çok fazla koyulaşmadan ocaktan alın.

Ayrı bir tavada zeytinyağının yarısını döküp, içine ince doğranmış mantarları koyup, hızlı ateşte kavurarak pişirin. Delikli bir kepçeyle, mantarları tavadan alıp tabağa aktarın. Aynı tavaya yemeklik doğranmış soğanı koyup kavurun. Üzerine rendelenmiş havuçları da ekleyip, birlikte sote edin. Havuçlar yumuşayınca tavadan delikli kepçe ile alın. Mantarları, havuçları ve patlıcan kızartmalarını bir araya getirip karıştırın.

Bu sefer aynı tavaya rendelenmiş domatesleri koyun. Üzerine ince ince doğranmış sarımsakları, tuzu, karabiberi ve artan zeytinyağını ekleyip pişirin. Domatesli karışımın yarısını alıp, iç malzemesi ile karıştırın.

Fırına dayanıklı bir kabın dibine biraz beşamel sostan koyup yayın. Üzerine 2 adet Lazanya yerleştirin (kullandığım fırın kabının tabanı tam 2 adet lazanyanın kaplıyacağı ene ve boya sahipti). Onun üzerine iç malzemenin yarısını dökün, beşamel sostan gezdirip, 2 adet lazanya daha koyun, malzemeninkalan yarısını da kullandıktan sonra, üzerine beşamel sos ve son 2 lazanyayı da ekledikten sonra kalan beşamel sosunu döküp, en üste de kalan domates sosunu gezdirin. Kaşar rendesini serpip, önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dk kadar pişirin.

not : Tarifin orijinali 6-8 kişi için olup, 12 adet lazanya kullanılıyor. Her katta da 3 adet lazanya kullanılıyor. Bu kadar kalabalık olmadığımız için bu ölçüyü azaltıp, her katta 2'şer lazanya kullandım.

Afiyet olsun :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder