Takipte Kalın :)

11 Haziran 2018 Pazartesi

TAVUK PAÇASI




TAVUK PAÇASI

Malzemeler:
-6 adet tavuk incik
-1,5 lt su
-tuz
-4 diş sarımsak

Terbiyesi İçin:
-1 adet yumurta sarısı
-4 çorba kaşığı yoğurt
-2 çorba kaşığı un
-1 adet limon suyu

Üzeri İçin:
-2 çorba kaşığı tereyağı
-2 çorba kaşığı zeytinyağı
-1 tatlı kaşığı pul biber

Hazırlanışı:
Tavuk incikleri yıkayıp bir litre suda bir miktar tuz ekleyip haşlayın ve tavukları sudan çıkartıp didikleyin.
Terbiye için bütün malzemeleri bir kaseye koyup pürüzsüzleşene kadar çırpın.
Tavuk suyunu ısıtıp terbiyeyi yavaş yavaş ekleyerek karıştırın ve kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
Sarımsakları döveçte tuz ile ezip kaynayan çorbaya tavuk etleri ile birlikte ekleyip 5dk kaynatın.
Üzeri için tereyağını zeytinyağıyla birlikte eritip pul biberin rengi çıkana kadar kavurup çorbayı servis yaparken üzerine gezdirin.


Afiyet Olsun :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder