UN HELVASI
*250 gram tereyağı
*2 su bardağı un
*2,5 su bardağı süt
*1,5 su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
Yapılışı:
1)Un ve tereyağını bir tencereye alıp kısık ateşte kavurmaya başlıyoruz.Un ,yaklaşık yarım saat sonra sıvılaşmaya başlıyor.Kavurma işlemine devam ediyoruz.
2)Bu arada süt,şeker ve vanilyayı karıştırıyoruz.
3)Unun rengi koyulaşmaya başlayınca (kavurma işlemi yaklaşık 50 dakika sürüyor) şekerli sütü ekliyoruz.
4)Ocağın altını açıp, un, sütü çekene kadar karıştırıyoruz.Bu aşamadan sonra, helvanın tam kıvamını alabilmesi için 5 dakika kadar daha kısık ateşte kavuruyoruz.
5)Ocaktan alıp 10-15 dakika dinlendiriyoruz.
6)Dilediğimiz şekilde servis ediyoruz.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder